Tips

Tips en uitleg

Kies voor een hondentrimsalon met een gedegen opleiding en/of met veel ervaring!

Je hebt geen diploma nodig om een trimsalon te beginnen! Honden trimmen leert men vooral in de praktijk door veel te oefenen. Toch zijn er opleidingen en die zijn er niet voor niets!

Ga eventueel na of de trimsalon is aangesloten bij een vakorganisatie en wat voor eisen deze aan zijn leden stelt!

Zo ben ik aangesloten bij de AVVT en VVTN

Begin vroeg met het laten trimmen van uw hond!

Zo raakt deze van jongs af aan gewend aan het trimmen. Bij een trimsalon komen veel honden dus wacht uit voorzorg wel tot uw hond zijn inentingen heeft gehad.

Houd het afscheid bij de trimmer kort!

Uw hond zal een aantal uren bij de trimmer zijn. Maak het uzelf en uw hond niet extra moeilijk!

Wat u niet moet vergeten voordat u naar de hondentrimsalon gaat?

  • Meestal wordt uw hond een aantal uren behandeld in de trimsalon.
  • Zorg ervoor dat u uw hond van te voren goed uitlaat. Het zou vervelend zijn wanneer uw hond zijn behoefte lang moet ophouden!
  • Een natte vacht is moeilijk te behandelen. Zorg dat uw hond droog is wanneer u hem brengt. Was uw hond niet in de week voor zijn bezoek aan de trimsalon, een gewassen vacht is vaak moeilijker te behandelen.
  • Heeft uw hond een besmettelijke ziekte, is uw hond loops of heeft een andere aandoening? Laat het me weten zodat ze er rekening mee kunnen houden.
  • Breng uw hond nooit met volle maag.
  • Breng uw hond altijd aan de lijn.
  • Wanneer de hond vlooien heeft, geef dit van te voren aan.Er lopen meer honden in een trimsalon en het zou vervelend zijn wanneer deze ook vlooien krijgen. Er zijn verantwoorde middelen om vlooien te bestrijden. Vraag mij of uw dierenarts naar deze producten.